keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Shakkiohjelma CPT

Aika mielenkiintoinen uusi ohjelma löytyi, nimittäin shakkiavausten ja -asemienharjoitus ohjelma CPT, jolla voi mm. luoda omia avausrepertuaareja, tutkia avauksia laajemmin yms.

Ohjelman lataussivut tässä. Ja ilmaisia valmiita avausrepertuaareja saa täältä.

Valitettava miinus ohjelmalla on, että sitä käyttääkseen, täytyy olla asennettuna myös MicroSoftin .NET Frameworks. Sen lataussivu tässä.

Itsellä ainakin ohjelma jumittuu heti, kun ottaa valikon esiin, eli ilmeisesti .NET ympäristö ei ole kivaa seutua tässä koneessa ainakaan. Windows on päivitellyt useampaan kertaan erilaisia Service Packejä .NET Frameworksille, mutta itse valikko-ongelma ei ole poistunut.

Ohjelma on betaversio, jota en ainakaan itse saanut vielä toimimaan täysipainoisesti, mutta jos ei mene koskemaan sinne valikoihin, niin, kieltämättä ohjelma näyttää muuten todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta! Toivottavasti korjaavat pian betaversioon tuon valikkopulman. Lisäksi ohjelmassa on muutenkin oman repertuaarin tallennus jotenkin sekavaa, kovin äkkiä tulee tallennettua joku muunnelma valmiin muunnelman päälle tai väärällä nimellä. Eli käyttäjäystävällisyydessäkin on hiomista selkeyden osalta. Lisäksi tuo .NET Frameworks vaatimus taitaa olla monille ylitsepääsemätön, ilman sitä edes asennus ei onnistu.

Yhteenveto:

Plussat:
+ monipuoliset mahdollisuudet luoda ja tutkia avausrepertuaareja.
+ monipuolinen valikoima avausrepertuaarien lataamiseksi
+ ilmainen kaikin osin

Miinukset:
- .NET Frameworks pakollinen
- valikko ei toimi, vaan jopa jumittaa ohjelman
- avausrepertuaarien tallennus liian sekavaa, helposti tallentaa valmiiden päälle ja väärällä nimellä

Loppuyhteenvetona betaversion testauksen perusteella ohjelmalta voisi odottaa tulevaisuudessa paljonkin, mutta tämän hetkinen tilanne on se, että yksinkertaisesti en suosittele ohjelman asentamista heikkohermoisille.

1 kommentti:

Jmies kirjoitti...

Kyllä sitä toivois, ettei tämmösessä ohjelmassa olisi noita pulmia valikon kanssa ja .NET pakollisuuksia. Meinaan kun selailee ja katselee ohjelman lataussivuilla esittelyjä ja foorumeja, niin kyllä siitä aika lupaavan kuvan saa.